Rólunk

Céljaink

A BiztosVár Baptista Gyülekezet célja, hogy másokért élve bemutassuk Jézust és a tanítványi növekedésben egymást segítsük bibliai életvitelű, befogadó, szerető családként. Összegyűjtöttünk ide néhány gyakran felmerülő kérdést és választ velünk kapcsolatban.

Ha nem ez érdekel, kérjük tedd fel a kérdésed itt:

Kik vagyunk mi?

… gyere el és ismerj meg minket! 🙂 A leghatékonyabb megismerési mód, ha személyesen találkozol velünk. Ha erre nincs lehetőséged, vagy egyenlőre még nincs bizalmad felénk, akkor segíthet az, ha megosztunk veled pár információt arról, hogy hogyan gondolkodunk, mi jellemez bennünket. Persze leírhatnánk azt is, hogy sokszínűek és sok félék vagyunk, de ezek az információk talán nem mondanának rólunk különösebbet számodra önmagukban.

Kik a baptisták?

A kétezer éves keresztyénség törzsén a reformációval egy időben jött létre az a bibliai alapelveket követő evangéliumi ébredési mozgalom, melynek mai utódai vagyunk. Magyarországra több mint 475 évvel ezelőtt érkezetek Svájcból az első baptista hitelveket valló misszionáriusok, akik közül sokan hitük miatt mártírokká lettek. Legnagyobb létszámban a baptisták az amerikai kontinensen élnek. A nagyvilágon élő baptisták száma – családtagjaikkal együtt – megközelíti a százmilliót. Hazánkban 150 éve működik szervezett formában a baptista misszió. Jelenleg kettőszázezerre tehető a Kárpát-medence területén élő magyar és más nemzetiségű hitvalló baptisták és hozzátartozóik létszáma.

Gondolhatod úgy, hogy a gyülekezetekbe csak képmutatók járnak!

Sokszor hangzanak el hasonló mondatok. De tényleg így van?

Soha nem értettem miért tenne valakit képmutatóvá az, hogy gyülekezetbe jár, ugyanis senki nem azért jár gyülekezetbe, mert tökéletes lenne. Ha minden annyira jól megy, nem is szükséges járnod!

Mehetsz például kocogni vagy vásárolni, vagy éppen strandra a többi tökéletes emberrel vasárnap délelőttönként. De még ennél is jobban eltöltheted otthon az időd, mondván: „pihenésre van szükségem” a nagy hétköznapi hajtás után!

Minden egyes alkalommal, amikor gyülekezetbe mész, újra megvallod magadnak, a családodnak, az embereknek, akikkel ott találkozol, hogy neked nem mennek annyira jól a dolgaid és szükséged van a támogatásukra. Szükséged van az iránymutatásukra. Szükséged van a segítségükre. (Rich Mullins után szabadon)

A BiztosVárba olyan emberek tartoznak, akik szeretnének így gondolni magukra. Pontosan azért jövünk, mert tudjuk, hogy segítségre, és Isten kegyelmére van szükségünk. Itt a helyed köztünk, ha te sem vagy tökéletes! Szeretettel várunk!