Tini Mai Ige

István és a hét diakónus (4)
2021.06.22.

„…kiválasztották Istvánt, aki hittel és Szentlélekkel teljes férfi volt…” (ApCsel 6:5)

Ma még egy dolgot szemügyre veszünk, mielőtt tovább lépnénk annak vizsgálatától, hogy mi tette alkalmassá Istvánt és a hét diakónust arra, hogy Isten használja őket. Istvánt az Apostolok cselekedetei írója úgy emlegeti, mint aki „hittel teljes férfi”. Talán ez előremutatás arra, ami néhány verssel később következik. István olyan erőteljes és mélyenszántó igehirdetést mond, ami az életébe kerül. Amint azt István is tudta, a hit nem csupán annyi, hogy mit hiszünk, hanem az, hogy mit mondunk, és hogyan cselekszünk. Hogyan maradhatunk meg a hitben Istvánhoz hasonlóan mi is?

Először is táplálnunk kell a hitünket. A Szentírás a hit eledele. Azt olvassuk benne: „a hit tehát hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által” (Róma 10:17). Ez az ige nem csak arra vonatkozik, ami akkor történik, amikor először találunk rá a hitre, hanem a bibliaolvasás naponkénti tápláló hatásáról szól. Ha számodra az egyedüli lelki táplálék a Tini Mai Ige (még ha ez igen hízelgő is ránk nézve), nem fogod ugyanazt a növekedést tapasztalni. A Szentírásból kell táplálkoznod – minél többet, annál jobb. A másik módja annak, hogyan maradhatunk „hittel teljes” emberek, az az, ha használjuk a hitünket. A hit egy kicsit olyan, mint egy izom. Ha edzünk, erősödik, ha elhanyagoljuk, akkor gyengévé és petyhüdtté válik. Ha rendszeresen edzed, és megszokod, hogy életed különböző területein meg is kell feszítened erődet, észre fogod venni magadon, hogy Istvánhoz hasonlóan te is egyre inkább hittel teljes leszel.

…és most?

Gondold végig, mi módon feszítheted meg hited izmait a következő helyzetekben: ha egy barátod megbetegszik, ha egy helyi gyülekezet pénzügyi nehézségeiről hallasz, vagy ha a gyülekezeted önkénteseket keres bizonyos szolgálatokra!

Megosztom