Tini Mai Ige

A vég kezdete (1)
2022.08.17.

„… mi lesz a jele a te eljövetelednek…?” (Máté 24:3)

Amit néhányan úgy neveznek, „a végidők”, az lényegében most történik. (Nyugi, azért nem kell máris egy bunkerba bújnod, előbb hallgass végig!) Abban az időszakban élünk, aminek a kezdete Jézus földi élete volt, és a vége az lesz, amikor visszatér a földre: ezt az időszakot jelenti a „végidők”. De már azóta ebben élünk, hogy Jézus felment a mennybe, szóval csaknem 2000 éve. Gyakorlatilag tehát nem világvégét kell kiáltanunk és plakátokkal ijesztgetni, hanem sokkal inkább úgy megélni ezt a köztes időszakot, ahogy Jézus akarja – beleértve azt is, hogy szeretettel beszélünk róla az embereknek. Mivel ő tényleg visszajön! És azt akarja, hogy őrá összpontosítsunk, amikor eljön.

A Máté 24-ben megtaláljuk Jézus útmutatásait erre az időszakra. Az első dolog, amit Jézus tanítványainak mondott, amikor második eljöveteléről kérdezték, ez volt: „Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket! Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: Én vagyok a Krisztus! – és sokakat megtévesztenek.” (Máté 24:4–5). Ajjaj! Ilyen körülmények között gondolkodásunk akkor tud hű maradni Istenhez, ha imádkozó szívvel feltesszük a kérdést: „megfelel ez annak a mércének, amit Jézus felállított?” Bármit is tanít, kínál, kérdez valaki, imádkozva gondold végig, és kérdezd meg magadtól: illeszkedik ez Jézus akaratához, ezt maga Jézus is megtenné? Ha szembemegy azzal, amit Krisztusról tudsz, akkor nagy valószínűséggel nem Istentől való.

És most?

Készíts magadnak egy Apokalipszis plakátot, nem azért, hogy kiragaszd valami nyilvános helyre, csak a saját hálószobádba (egy A4-es papír is megteszi)! Írj vagy rajzolj rá valamit, ami emlékeztet arra, hogy Jézus visszajön, és kifejezi azt a reménységet, amit ez a tudat ad.

Megosztom