Mai Ige

ÚJ!
Hozzád illő emberek

Kiálts az Úrhoz, ő nem fog csalódást okozni!
június 22. kedd

„Nyomorúságomban az Urat hívtam segítségül. Az Úr meghallgatott, tágas térre vitt engem.” (Zsoltárok 118:5)

Thomas huszonhat éves korában elindított egy kiadóvállalatot, és megalapította Amerikában a Gospel Kórusok és Énekkarok Nemzeti Szövetségét. A történelem leghíresebb gospelzenészeivel dolgozott együtt, többek között Mahalia Jacksonnal is.

Egy este azonban, amikor Saint Louisban hatalmas hallgatóság előtt énekelt, egy táviratot kapott: „Feleséged elhunyt.” Az asszony gyermekszülésbe halt bele. Thomas rohant haza Chicagóba, ahol másnap újszülött fia is meghalt. Depresszióba esett, kerülte az embereket, és haragudott Istenre. „Úgy éreztem, Isten nagyon igazságtalanul bánt velem. Nem akartam többé őt szolgálni, nem akartam gospel dalokat írni.” Aztán egy barátja elvitte őt egy közeli zeneiskolába. Aznap este Thomas leült a zongorához és játszani kezdett… és imádkozott. Kiöntötte a szívét Isten előtt, és milyen csodálatos szavak voltak ezek!

„Drága Uram, fogd a kezemet, vezess tovább, segíts talpon maradni! Fáradt vagyok, gyenge vagyok, kimerült vagyok. A viharon, az éjszakán át vezess tovább a fény felé! Fogd a kezemet, drága Uram, vezess haza!” Így született a Precious Lord kezdetű ének.

Thomas A. Dorsey vallotta, hogy az Úr meggyógyította azon az éjszakán, amikor ott ült a zongoránál. Ezután még több mint ezer éneket írt, és minden idők egyik legnagyobb hatású keresztyén énekszerzője lett. Mindez azért, mert Istenhez kiáltott segítségért.

A zsoltáros is ezt tette: „Nyomorúságomban az Urat hívtam segítségül. Az Úr meghallgatott, tágas térre vitt engem.” A mai üzenet tehát számodra is ez: fordulj Istenhez, nem fog csalódást okozni!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.